Pop-Up Galerie LIHVE

Pop-Up Galerie LIHVE

Vanaf vrijdag 4 oktober 2019 t/m zaterdag 16 november 2019 kun je genieten van een nieuwe expositie in de Pop Up Galerie aan het Kapelaanspad 38. Dit keer kun je genieten van de expositie WADT. Kunstenaarsgroep Rake Kwasten, Filo Forte en kunstenaars van het Atelier St. Anna laten zien wat ze in huis hebben.

Over de Rake Kwasten:
Vier schilders exposeren onder de naam ‘de Rake Kwasten’.
* Anton Biemans: Van kinds af aan heeft hij altijd al getekend. Meestal met potlood en met inkt. Veel inspiratie doet hij op als hij wandelt in het bos of in de stad. Hij ziet verrassende beelden, slaat ze op en combineert ze in een schilderwerk. Hij gebruikt acrylverf, maar voegt daar indien nodig pastelkrijt en inkt aan toe.
* Wim (G.) Custers: Wim heeft een sterke voorkeur voor Artisan. Met dit materiaal zijn prachtige sfeer-landschappen te maken. Maar ook portretten komen hiermee goed ‘uit de verf”.
* Kees Moerkerk: Kees heeft in de loop der jaren ervaring opgedaan met acryl, olieverf, inkt, potlood en pastel. De laatste jaren schildert hij ook portretten. Tijdens WADT exposeert hij het grote doek en foto’s, keramiek en gedichten. Dit alles omgetoverd in een waddenlandschap.
* Peter Peeters: laat een mix zien van portret, collage en een vleugje abstract. Collages blijven ook een uitdaging (inspiratiebron: pop art). Soms komen er meerdere technieken aan te pas. Inspirerend voor hem zijn ook het bezoeken van musea en exposities.

Over Filo Forte:
Vier amateurkunstenaars hebben zich verenigd onder de naam “Filo Forte“.
De naam staat voor draad en sterk/krachtig. Dit slaat op de textiele werkvormen en de beeldhouwwerken van de leden van deze groep. Deze kunstenaars hebben een stimulans gekregen om ook samen te gaan werken door de activiteiten van hun echtgenoten.

De kunstenaars van Filo Forte die exposeren, zijn:
* Joke Biemans: Zij ontwerpt en maakt wandkleden en haalt de inspiratie uit haar dagelijkse bezigheden.
* Ria Moerkerk: heeft leren werken met o.a. speksteen, albast, springstone, marmer en serpentijn.
* Ien Peeters: is geboeid door textiele vormgeving. Bijzondere materialen hebben haar voorkeur; ze ontwerpt en maakt breisels met Japanse garens.

Over Kunstenaars Atelier St. Anna
In een atelier op St. Anna (niet de Kunstwerkplaats) zijn diverse (amateur-)kunstenaars actief op het gebied van schilderen, beeldhouwen en keramiek.
* Elvera Hibbel – tekenwerk en krijt
* Peter Zandvliet – schilderwerk en speksteen
* Mieke Coppus – speksteen
* Gerdie Pingen – keramiek
* Martin Ooink – beeldhouwwerken
* Jan Dirix – keramiek
* Jacqueline Hoebers – schilderwerk en keramiek
* Nicole van Skipp
* Leonie Pingen

 

Benieuwd? Loop eens binnen in het weekend!

De expositie is geopend op vrijdagen van 14.00u t/m 17.00u, op zaterdagen van 13.00u t/m 16.00u en op koopzondag van 13.00u t/m 16.00u

Wil je ook exposeren in een Pop-Up Galerie in Venray Centrum?