Pop-Up Galerie LIHVE

Pop-Up Galerie LIHVE

Vanaf vrijdag 8 februari t/m zondag 31 maart 2019 exposeert een kunstenaarsechtpaar in de Pop Up Galerie aan het Kapelaanspad 38.

Safia Boulghalgh en Frank Schijven grijpen deze kans met beide handen aan. ‘Zo heel vaak krijgen we niet de gelegenheid om gezamenlijk te exposeren. De Pop Up Galerie in Venray biedt ons de komende twee maanden deze kans’.
Safia laat werken zien die de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen. Dit zijn vooral schilderijen op groot formaat en enkele tekeningen, ook op groot formaat. Frank combineert wat ouder werk in de vorm van vooral grafiek en schilderijen met recent werk, wat uit video’s bestaat.

Over de kunstenaars
Safia Boulghalgh is geboren in Marokko. In 1972 verhuisde ze naar Nederland en vanaf 2010 is ze woonachtig in Melderslo. Van 1988 tot 1993 heeft ze een opleiding genoten aan de kunstacademies in Den Bosch, richting schilderen en grafiek. ‘Ik voel me een schilder, een colorist, een impressionist, een expressionist, een werker. Ik twijfel, ik worstel en ik kom boven door noeste arbeid. Het linnen is mijn strijdtoneel, de verf en de kwasten mijn wapens. Het handschrift, de toets, de verfdikte en de arbeid zijn allemaal kenmerken die bepalend zijn voor het eindresultaat. De kleuren die ik gebruik komen uit Marokko en brengen mij terug naar Marokko. Een werk moet een eigen ziel hebben, dan is het af. Dan is het ook een spiegel van mijn ziel. Dit geldt ook voor mijn tekeningen, mijn beelden en mijn keramiek. Mijn inspiratie haal ik uit mijn afkomst, maar ook uit mijn directe omgeving, de (moes)tuin, het landschap, de mensen en gebeurtenissen die mij aan het hart gaan,’ aldus Safia.

Frank Schijven is geboren in Nuenen. Sinds 2010 woont hij in Melderslo. Hij heeft opleiding genoten aan de kunstacademies van Breda, Utrecht en Den Bosch. ‘Ik kan niet kiezen tussen beeld, woord of geluid als uitdrukkingsvorm en daarom ben ik ze samen gaan voegen. Toevoegend heb ik een fascinatie voor de overeenkomende ritmes van woord, muziek en beeld, een fascinatie voor de grensgebieden tussen realiteit en vervreemding, figuratie en abstractie, inhoud en beeld. Ik benader de techniek als een instrument, waardoor die wezenlijke invloed heeft op het eindresultaat. Mijn thema’s hebben vaak een maatschappelijk geëngageerd en verhalend karakter.  Mijn werk kenmerkt zich door een gelaagdheid van beelden, geluid en hun betekenis. Het is aan de kijker om te bepalen in hoeverre hij/zij hierin mee wil gaan, aldus Frank.

Benieuwd? Loop eens binnen in het weekend!
De expositie is geopend op vrijdagen van 14.00u t/m 17.00u, op zaterdagen van 12.00u t/m 16.00u en op koopzondagen van 12.00u t/m 16.00u

Wil je ook exposeren in een Pop-Up Galerie in Venray Centrum?