Pop-Up Galerie LIHVE

Pop-Up Galerie LIHVE

Vanaf vrijdag 24 mei t/m zondag 14 juli 2019 kun je genieten van een nieuwe expositie in de Pop Up Galerie aan het Kapelaanspad 38. Dit keer hebben 7 kunstenaars de handen ineen geslagen en gezorgd voor een mooie expositie.

Over de kunstenaars
Trudy Dales. Trudy is geboren in 1952 en is sinds 2012 bezig haar eigen kunnen en materialen te ontdekken. Zij werkt met Epoxy, de figuurtjes hebben een basis van metaaldraad. De kale hoofdjes zijn een ode aan een overleden vriendin die Trudy haar materialen na liet zodat zij kon experimenteren. Haar figuurtjes gaan een eigen dialoog aan met het silhouet van de mens. Zij komen voort uit de essentie van de mens in zijn vormen taal, zoals een dansend, klimmend of rustend figuur. Toch zit er een dynamiek in hun beweeglijkheid. Trudy is lid van Art-Xpressief.

Marianne van den Berg. Het werk van Marianne van den Berg raakt! In haar werk verbeeld Marianne van den Berg de mens, niet de exacte weergave, maar de herkenning roept zij op. Haar beelden zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk. Door haar intuïtieve manier van werken heeft zij een pure en hele eigen stijl ontwikkeld.

Mike Veger. ‘Interesse voor de kunst is bij mij wellicht al op jonge leeftijd ontstaan, toen ik als kind tussen de schildersspullen van mijn vader speelde. Naast het beeldend werken met hout, klei, gips, was, metaal, textiel, karton, en kunststoffen, hebben de technische aspecten van vervaardigen van kunst ook nog steeds mijn volle interesse. Het bronsgieten, installaties maken, lassen van sculpturen, maar ook de chemie van het glazuren, raku-stoken, en patineren zijn een uitdagende wereld voor mij, waarin ik mij steeds verder hoop te verdiepen en bekwamen als “autodidact” in de wereld van de kunstvormgeving.

Lidy de Haas. ‘Mijn  liefde voor de kunst, het schilderen, het organiseren van exposities, het omgaan met mensen,  geeft mij een enorme voldoening. Ieder mens heeft een passie nodig , vind ik en het geweldige van kunst is, het verbindt. Het mooie is, het creëren van stillevens, waarbij mijn fascinatie voor fruit,  met name de vormen en kleuren hierin naar voren komen. Dagen van stilte opzoeken door te schilderen met klassieke muziek op de achtergrond en als tegenhanger, dan weer het organiseren en de drukte. Voor mij een mooie balans!’

Carel Huls. De perfectie van zijn schilderijen fascineert, maar creëert tegelijkertijd onrust. Bij Huls gaat het vooral om de levendigheid, de suggestie van echtheid van de figuren, de compositie en de lichtinval. Zijn doel is om een beeld te schilderen dat hij mooi vindt. ‘Ik help mensen oog te hebben voor de verrassende schoonheid in het dagelijks leven door aandacht te besteden aan iets wat anders wellicht onopgemerkt voorbijgaat’. Essentieel is volgens Huls hierbij de fictie, het besef dat de geschilderde realiteit niet de werkelijkheid is, maar een picturale analyse ervan.

Herman Marissen. “Ik blaas en giet glas. Dat betekent dat ik in een glasstudio werk waar een grote oven met gesmolten glas staat waarmee ik werk. Blazen is echt een vaardigheid, het duurt jaren voordat je het beheerst. Vroeger maakte ik keramiek, dat is heel rustig werken. Bij glasblazen of gieten gaat dat niet, het moet in één keer af. Alles komt samen in dat uur waarin je je stuk maakt. Je concept moet goed zijn, je techniek zuiver, op fouten moet je gelijk anticiperen. Ik werk groot en organisch, ik zoek de grenzen op en ongeveer de helft van mijn werk kan daarna in de glasbak. Maar de stukken die lukken zijn dan ook interessant, met expressieve kleuren en vormen waar de passie van af springt. Een gestolde herinnering blijft over van dat traject waarin een idee is uitgewerkt tot een object dat blijft fascineren.”

Leon Lobach. ‘Het werk is een doorlopend reisverslag; een reisverslag van mens naar neushoorn en andersom. De neushoorn symboliseert onthechting en acceptatie: Hij leidt een solitair leven en ondergaat de veranderingen en hobbels die er zich op zijn pad aandienen. Een structuur van blokjes verbindt voorgrond en achtergrond met elkaar en maakt ze even belangrijk of onbelangrijk. Die gelijkheid in vorm en in (on)belangrijkheid staat voor het zoeken naar ego-loosheid, alles is in verbinding met elkaar en is met elkaar hoe dan ook verweven.’

Benieuwd? Loop eens binnen in het weekend!

De expositie is geopend op vrijdagen van 14.00u t/m 17.00u, op zaterdagen van 12.00u t/m 16.00u en op koopzondag van 12.00u t/m 16.00u

Wil je ook exposeren in een Pop-Up Galerie in Venray Centrum?