Pop-Up Galerie LIHVE

Pop-Up Galerie LIHVE

Vanaf vrijdag 26 juli 2019 t/m 29 september 2019 kun je genieten van een nieuwe expositie in de Pop Up Galerie aan het Kapelaanspad 38. Dit keer hebben Geert Weijs en Peter Nooijen gezorgd voor een betoverende expositie onder de naam ‘A State of No Mind’.

Over de kunstenaars:
Geert Weijs over zijn werk
‘Mijn werk zijn objecten, beter gezegd plastieken van klei, ik vorm ze door steeds materiaal toe te voegen, dat is hoofdzakelijk klei maar het kunnen ook ijzeren pennen, platen en oxides zijn.
Ik maak ook vaak groot werk en moet daarom altijd rekening houden met de ovenmaten, dat is al een uitdaging op zichzelf. Als ik groter werk wil maken dan mijn oven groot is, ga ik deelconstructies bedenken, al of niet middels ijzerverbindingen, De huid, cq. het oppervlak, wil ik graag een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk geven wat past bij wat ik voel, zie of wat per toeval ontstaat. Mijn werk is abstract te noemen door afwijkende vorm en kleur.

Als ik aan een nieuw werk begin heb ik altijd een idee of gevoel, wat ingegeven kan zijn door wat er rondom mij en in de wereld gebeurt. Soms maak ik schetsen, gebruik ik foto’s en collages, maar dat is niet leidend.

Ik begin, en tijdens het vormen kijk, voel en verander ik, waardoor elk werk uniek en puur is. Dit proces heb ik me eigen gemaakt tijdens de 5 jarige opleiding keramiek aan de Academie in Arendonk.’

Peter Nooijen over zijn werk.
‘Mijn werk en ik verschillen nauwelijks. Zijn eigenlijk één. Hoewel soms meer betrokken direct en expressief, en een andere keer wat meer afstandelijk en dingen leeglatend en weglatend. Het werk is zeer divers en uiteenlopend en met veel verschillende materialen. Vaak goedkope, dagelijkse materialen zoals karton, zand, olie, hout, ijzer, maar ook olieverf. (waarin ik ben opgeleid tijdens een 7 jarige studie schilderen in Arendonk)

Ik kan het werk bundelen in de 3 principes: materie- vorm- en idee. Het Eerste Werk is donker en vloeiend: Materie. Gelaagd. Tamelijk destructief/constructief van aard: vuur, aarde en water. Het Middenwerk is tastend en opbouwend m.b.v. vorm en kleuraspecten: lijn, schaduw, plasticiteit, structuur. Ook hier weer het spel tussen licht en donker. Kortom veel illusoire aspecten, tappend vanuit de schilderkunstige traditie om een plat vlak 3-dimensionaal te laten lijken, zonder de figuratie ook maar ergens te raken. Ook hier zijn vuur en water leidende principes. Vaak om het beeld zoveel mogelijk open te laten. Vrij, voor de beschouwer om zoveel mogelijk zélf in te vullen, om zuivere actieve waarneming te gebruiken zonder dat er een verhaal of zelfs de maker de weg versperd. Ten slotte het meest Open gedeelte: weglatend, licht en lucht, maar ook nog steeds het vuur en water element gebruikend. Hier speelt ook fotografie een meer belangrijkere rol.

In het proces van werken wordt zeer veel ruimte aan snelheid, toeval en experiment overgelaten. De dingen gaan als vanzelf gebeuren zonder dat ik al te veel in de weg zit. Het werk maakt zichzelf als het ware en dat is zeer bevredigend. Na de verwondering komt er nog veel schaven en schuren, kijken, denken, selecteren en organiseren aan te pas!’

Benieuwd? Loop eens binnen in het weekend!

De expositie is geopend op vrijdagen van 14.00u t/m 17.00u, op zaterdagen van 12.00u t/m 16.00u en op koopzondag van 12.00u t/m 16.00u

Wil je ook exposeren in een Pop-Up Galerie in Venray Centrum?