Nieuw in Venray: Dansend in Balans

4 september 2018

Als Cultura Venray komen we soms nog relatief onbekende pareltjes tegen. Zo hadden we in het voorjaar van 2018 een gesprek met Gerty Jansen van Dansend in Balans. Zij laat mensen met bijv. MS, Parkinson of NAH dansen. Een geweldig initiatief! Gerty stelt zich graag aan jullie voor:  

Mijn naam is Gerty Jansen en ik heb mijn HBO dansopleiding in Tilburg gevolgd en afgerond en was  de afgelopen 30 jaar werkzaam bij Kunsten Centrum Meander in Boxmeer. Door bezuinigingen is de Meander moeten stoppen en kwam ik dus zonder werk te zitten. Dans is altijd mijn passie geweest en ik kan mij dan ook geen ander beroep voorstellen waar ik met zoveel plezier elke dag weer naar toe ga. Nu zag ik op TV een item over Dance For Health. Dansen /bewegen voor mensen met bijvoorbeeld MS, Parkinson of NAH. Om een lang verhaal kort te maken ik heb deze cursus gevolgd  en geef nu les aan deze groep mensen onder de naam Dansend in Balans. Het les geven heeft er nog een dementie bijgekregen. Wat geweldig als je ziet, en van de dansers hoort, wat het met ze doet. Een van de dansers zei; wonderbaarlijk, ongelooflijk. Daar wordt je dan toch super blij van. Het belang van bewegen in combinatie met muziek wordt steeds duidelijker, denk maar aan de neuroloog Erik Scherder die dit allemaal duidelijk uitlegt in zijn colleges.

Kunst en cultuur verrijken de mens, en wat fantastisch als je dan in een plaats les kunt geven waar je zo ondersteund wordt om zo een les op te kunnen zetten door Cultura Venray. Ik hoop nog lang les te mogen geven ism Cultura Venray.

1 2 3 18