Theehuisconcert: Narration Kwartet

 • zo
  17
  nov

  Theehuisconcert: Narration Kwartet

  Datum/Tijd: zondag 17 november 2019 / 14:45 uur
  Locatie: Odapark

  In het Beethoven-jaar 2020 voert het Narratio Kwartet alle 17 strijkkwartetten uit in zes programma’s, op dezelfde manier gerangschikt als het beroemde Rosé kwartet dat honderd jaar geleden in Wenen deed. Het verhaal van het Narratio begon in 2009 toen het kwartet op uitnodiging van de directie van het Festival Oude Muziek Utrecht de vijf laatste kwartetten van Beethoven uitvoerde op 5 opeenvolgende avonden in het Festival. Juist deze late Beethoven kwartetten worden nog steeds zeer weinig gespeeld op oude instrumenten met darmsnaren en lichte 19e eeuwse strijkstokken.

  Omdat de première van deze uitvoeringen moest plaatsvinden tijdens het Festival, deed het Narratio de nodige ervaring op door in 2008 veelvuldig tussen de schuifdeuren op te treden.Daar werd snel duidelijk hoeveel het directe contact met de luisteraars in huiskamers en kleine zalen bijdragen aan het intieme karakter van de muziek. Sindsdien werkte het Narratio Kwartet ‘van achter naar voor’ door met als resultaat de complete cyclus in het Beethoven jaar 2020. Nog steeds zijn de strijkkwartetten die dit repertoire op historische instrumenten spelen wereldwijd op de vingers van één hand te tellen. Het Narratio Kwartet behoort tot dit selecte gezelschap.

  In dit eerste concert in de serie Ode aan Beethoven worden de volgende strijkkwartetten gespeeld Opus 18/1, 127 en 59/2. Dit concert zal worden ingeleid door Henk Guittart, artistiek leider van het Orlando Festival. De inleiding begint om 14.45 uur.

  Wanneer? Zondag 17 november 2019
  Waar? Odapark, Venray
  Tijd? Om 14.45u wordt het concert ingeleid door Henk Guittart (artistiek leider van het Orlando Festival), om 15.30u begint het concert.
  Entree? Tot 18 jaar en conservatoriumstudenten: €10,- | Vanaf 18 jaar : €20,-

  Klik hier voor meer informatie. 

  • Muziek


[terug naar de agenda lijst]