Theehuisconcert: Duo Ferschtman

 • zo
  6
  okt

  Theehuisconcert: Duo Ferschtman

  Datum/Tijd: zondag 6 oktober 2019 / 15:30 uur
  Locatie: Odapark

  De titel ‘Onvergetelijk moment van toen’ refereert aan het beroemdste gedicht van Poesjkin en Glinka’s beroemde romance is daar weer op gebaseerd. Iedere Rus en iedere Rusland kenner buiten Rusland kent dit gedicht en deze romance. De eerste regel luidt ‘Ik herinner me het wonderbaarlijke moment toen ik jou voor het eerst zag’. Dmitry Ferschtman (Cello) en Mila Baslawskaja (piano) laten deze schoonheid doorklinken in het betoverende muziekspel.

  De romance is rond 1840-42 geschreven en daadwerkelijk buitengewoon mooi, een prachtig aanzet voor het hele programma!  Dit programma bevat alle rijkdom en schoonheid die Russische muziek de muziekliefhebber bieden kan. Bijna alle grote componisten met ongeveer hun mooiste  werken zijn vertegenwoordigd. Veel plezier!

  Tsjaikovsky, Rachmaninov, Sjostakowitsj behoeven weinig toelichting. Waarschijnlijk minder bekend bij u is Nikolaj Miaskovsky (1880-1950). Voorbestemd voor een carrière in het leger koos hij toch voor de muziek en werd opgeleid aan de conservatoria van St. Petersburg en Moskou. In de loop van zijn carrière ontving Miaskovski diverse Stalin-prijzen, o.a. voor de hier geprogrammeerde 2e cellosonate. Hij stond in hoog aanzien als belangrijkste Russische symfonicus naast Prokofjev en Sjostakovitsj. Toch werd ook hij in 1948, samen met hen, aangeklaagd op beschuldiging van ‘formalistisch’ componeren. De muziek van deze zeer geëerde en veel gespeelde componist verdween toen alsnog van de concertpodia in de Sovjet-Unie.

  Wanneer? Zondag 6 oktober 2019
  Waar? Theehuis, Odapark
  Tijd? 15.30u
  Entree? Tot 18 jaar + conservatoriumstudenten: €10,- | 18+ :€20,-

  Klik hier voor meer informatie. 

   

  • Muziek


[terug naar de agenda lijst]