Slagwerkconcert Oostrum

 • za
  8
  apr

  Slagwerkconcert Oostrum

  Datum/Tijd: zaterdag 8 april 2017 / 19:30 uur
  Locatie: D'n Oesterham

  De slagwerkgroep van Sub Matris Tutela uit Oostrum organiseert op zaterdag 8 april in samenwerking met de slagwerkgroepen uit Wanroij en Oploo een slagwerkconcert. Vanaf 19.30u ben je van harte welkom in Dn Oesterham om te genieten van muzikale slagwerkklanken!

  De slagwerkgroepen die deelnemen zijn:

  • Slagwerkgroep St. Jan uit Wanroij o.l.v. Anthony Vogels
   Ooit is slagwerkgroep Sint Jan Wanroij begonnen als een damesdrumband, tegenwoordig zijn wij een slagwerkgroep bestaande uit 11 jongens en 1 dame die zeer diverse nummers spelen. Instructeur is Anthony Vogels.  De laatste jaren zijn we ons steeds meer gaan focussen op melodische popmuziek. Echter bleek dit voor het publiek vaak te eentonig te worden, daarom zijn we deze muziek meer gaan mixen met traditioneel slagwerk. Zo hebben we een repertoire wat veel mensen aanspreekt en daarom ook altijd goed wordt ontvangen door het publiek. Ook zijn we de laatste 2 jaar ons straatprogramma gaan vernieuwen. De tamboers zijn verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor meer tonig slagwerk.
  • Slagwerkgroep Excelsior uit Oploo o.l.v. Frank van Wely
   Slagwerkgroep Excelsior uit Oploo bestaat uit 6 slagwerkers. Een van deze personen is instructeur Frank van Wely. Onder zijn bezielende leiding is het elke week een groot plezier voor de Pieter – Indy – Britt –  Thomas – Freek  om nieuwe technieken onder de knie te krijgen en er een spektakel van te maken. Onlangs heeft Britt als eerste vrouwelijke slagwerker haar intrede gedaan in de groep. Plezier voert de boventoon door tijdens de repetitie op spelenderwijs de vaardigheid onder de knie te krijgen.  Elk jaar organiseert de slagwerkgroep Excelsior op de 2e Paasdag het Slagwerkspektakel. Er worden jaarlijks twee slagwerkgroepen uit de regio uitgenodigd. Dit jaar alweer de 9e versie. Oostrum is ook eerder onze gast geweest. We vinden het fijn om nu in Oostrum van de partij te zijn. We gaan er een donderende performance van maken!
  • Slagwerkgroep Harmonie SMT en Jeugdslagwerkgroep Hit-it van Harmonie SMT uit Oostrum o.l.v. Raymond Starmans
   De jeugdslagwerkgroep Hit-it uit Oostrum bestaat uit 6 jeugdige slagwerkers onder leiding van Raymond Starmans. Naast het individuele opleidingstraject wordt binnen de jeugdslagwerkgroep op een leuke en verassende manier verder kennis gemaakt met de slagwerkmuziek. Zij willen dan ook graag laten horen wat ze spelen.
   De slagwerkgroep van de Oostrumse Harmonie SMT is samen met instructeur Raymond Starmans een andere weg ingeslagen om de club fris en boeiend te houden. In hun optredens combineren zij op een verassende en geheel nieuwe wijze een combinatie van slagwerk met andere muziekstijlen. Het enthousiasme van de 9 slagwerkers en het vernieuwde repertoire staat garant voor een spetterend optreden.

  Wanneer? Zaterdag 8 april 2017
  Waar? D’n Oesterham, Oostrum
  Tijd? 19.30u
  Entree? Gratis

  • Evenement
  • Muziek


[terug naar de agenda lijst]