Never Mind Jazz Band bij Kasteelplaats Geijsteren

 • zo
  23
  jun

  Never Mind Jazz Band bij Kasteelplaats Geijsteren

  Datum/Tijd: zondag 23 juni 2019 / 15:00 uur
  Locatie: Kasteelplaats Geijsteren

  Op zondag, 23 juni a.s. om 15.00 uur, kan de liefhebber van onvervalste jazz oude stijl zijn hart ophalen aan het concert dat de Never Mind Jazz Band geeft op de binnenplaats van de kasteelplaats Geijsteren, gelegen aan de Maasheseweg 2 in Geijsteren. En zoals door de band zelf aangekondigd, garandeert de band de bezoeker een optreden dat wordt gekenmerkt door een opvallende repertoirekeuze en een perfecte balans tussen gearrangeerde collectieven en verrassende solo’s. In de vocale gedeelten komt ieder bandlid aan bod.

  De Never Mind Jazz Band is afkomstig uit Eindhoven en omgeving, is op 23 maart 1977 opgericht, en bestaat dus al ruim 40 jaar. De band wordt gevormd door Henk Velema, cornet en voicewhistle, Peter Biemans, trombone en klarinet, Ad van Erp, klarinet, altsax en sopraansax, Nol van Iersel, banjo, Joris Nieuwendijk, bastuba en Christ Vingerhoets, slagwerk. Voor de geluidstechniek bij hun concerten zorgt Han Strijbos.

  Hoewel de naam van de band het niet doet vermoeden, staat de Never Mind Jazz Band wel degelijk voor een serieuze aanpak van de jazz uit de jaren twintig, met daarbij het accent op de gloriejaren 1925-1929. Het repertoire strekt zich uit van de kleinere bands (Armstrong, King Oliver, Jelly Roll Morton, Clarence Williams, Jabbo Smith, Bix Beiderbecke) tot aan de vroege big bands (Fletcher, Henderson, Mc Kinney’s Cotton Pickers, Ellington). De originele composities zijn zodanig “teruggearrangeerd” naar de 6-mans bezetting, dat de band af en toe twee maal zo groot klinkt, en dit alles wordt de bezoeker met een niet aflatend enthousiasme gebracht. De Never Mind Jazz Band is dan ook steeds een graag geziene gast in jazzclubs en festivals in Nederland, België en Duitsland. De band speelde eerder al op het fameuze North Sea Jazz Festival, en daarvoor moet je echt wat in huis hebben, en werd uitgenodigd voor optredens in Hongarije, Denemarken en Italië.

  Het programma van dit concert bevat composities van onder andere Tommy Dorsey, Jelly Roll Morton, Duke Ellington, Louis Armstrong, Clarence Williams, Cole Porter, Fats Waller en de Spikes Brothers. Zoals gezegd, de band bestaat ruim 40 jaar, en twee van de zes leden maken vanaf de oprichting deel uit van de band. Die grote stabiliteit in bezetting heeft geleid tot een gestage muzikale groei, en daarmee tot wat de Never Mind Jazz Band nu is: een alom gewaardeerde oude stijlband, met een repertoire, dat de originelen uit de jaren twintig van de vorige eeuw in hun waarde laat, maar onmiskenbaar het eigen geluid door laat klinken. De band heeft inmiddels 4 cd’s op haar naam staan. Kijk ook eens op de site van de band, www.nevermindjazzband.com, en laat je meeslepen door hun vrolijke en aanstekelijke muziek.

   

  Wanneer? Zondag 23 juni 2019
  Waar? Maasheseweg 2, Geijsteren
  Tijd? 15.00u
  Kosten? Voor de liefhebbers van deze muziek is dit een niet te missen concert. Kaarten kunnen besteld en gereserveerd worden bij de Stichting Cultuurpodium Geijsteren via de mail: info@cultuurpodiumgeijsteren.nl, en door overmaking van het bedrag voor de entreekaarten naar bankrekening NL85RABO 0152 3610 81  ten name van Stichting Cultuurpodium Geijsteren. Kaarten kosten € 10,00 per persoon, kinderen en jongeren tot en met 15 jaar betalen € 5,00. Kaarten kunnen ook vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de kassa van de kasteelplaats gekocht worden, voor zover er dan nog kaarten beschikbaar zijn.

  • Muziek


[terug naar de agenda lijst]