Mariakapel Holthees: Noam Vazana

 • zo
  24
  mrt

  Mariakapel Holthees: Noam Vazana

  Datum/Tijd: zondag 24 maart 2019 / 15:30 uur
  Locatie: Mariakapel Holthees

  Een grote naam in de muziekwereld. Ze speelde al op prestigieuze festivals als North Sea Jazz, Music Meeting en Jazzahead, had een bestseller op iTunes en de Volkskrant noemde het bezoeken van haar show ‘een must’: Dit jaar won ze ook nog de Sephardic Music Award van het International Jewish Music Festival. Haar nieuwste formatie ‘Nani’ presenteert nu het album Andalusian Brew met een lange tournee door de VS, Canada en Europa. Naar eigen zeggen is Nani een ‘progressief Ladino-ensemble’ dat de Sefardische, Arabische, Noord-Afrikaanse muziek en jazz vermengt op een warme en hedendaagse manier.

  Het gaat Ladino zangeres “Nani”, Noam Vazana de laatste tijd voor de wind. Vorige jaar won ze ook nog de Internationale Sephardic Music Award. ‘Nani’ presenteert nu het album Andalusian Brew met een lange tournee door de VS, Canada en Europa. Nani geeft een progressieve inkijk in de Ladino muziek en vermengt de Sefardische, Arabische, Noord-Afrikaanse muziek en jazz op een warme en hedendaagse manier. Met een instrumentatie van gitaren, percussie en Vazana’s hypnotiserende stem is Nani een frisse bries in het Ladino-landschap. Als zangeres wil zij tevens een “verbinder” zijn tussen de Joodse- en islamitische populatie. Dat zij daar de nodige moed voor nodig heeft liet haar optreden in het Marokkaanse Tanger zien. Daar waren haar affiches met rode kruizen beklad en werd zij zelfs op het podium aangevallen.

  Vazana staat in de iTunes Top-20 bestseller met haar album Love Migration 2014 waarvoor zij ook de ACUM album prijs kreeg. Noams debut Daily Sketch 2011 was door NTR-radio op slag als ‘Album van de week’ uitgeroepen. Naast haar vaste begeleiding, begeleidt Noam zichzelf op piano, en trombone. Kortom, een bijzonder concert wat je niet moet missen en waar Mariakapel Holthees naar uitziet!

  Wanneer? Zondag 24 maart 2019
  Waar? Mariakapel Holthees
  Tijd? 15.30u
  Entree? €12,50 | Te reserveren via deze website of telefonisch 0478-636948 of 06-16170433.

  • Evenement
  • Muziek


[terug naar de agenda lijst]