Literair Café Venray: Koen Peeters

 • do
  16
  mei

  Literair Café Venray: Koen Peeters

  Datum/Tijd: donderdag 16 mei 2019 / 20:00 uur
  Locatie: Odapark

  Voor de laatste schrijversbijeenkomst verwelkomt Literair Café Venray de Vlaamse schrijver Koen Peeters (Turnhout, 9 maart 1959). Zijn verteltoon is zakelijk-ironisch, hoewel er in zijn boeken ook plaats is voor weemoed en nostalgie.

  In 1988 verschijnt zijn debuutroman Conversaties met K., een losse collectie Belgische anekdotes. Het hoofdpersonage is Robert Marchand. Deze keert ook in latere romans terug. In 1991 wordt Bezoek onze kelders genomineerd voor de NCR Literatuurprijs. Hij heeft meerdere literaire prijzen gewonnen; waaronder de F. Bordewijk-prijs voor zijn roman De bloemen. Voor De Mensengenezer (2017) wint hij in 2017 de ECI Literatuurprijs en in 2018 de Confituur Boekhandelsprijs.

  Muzikale omlijsting
  Voor een passende muzikale omlijsting zorgen deze avond Dana & Freek, Danielle de Kleijn zang en Freek Althuizen gitarist en zang. Zij zorgen deze avond voor mooie akoestische top 40 muziek. Met hun tweestemmige zang en gitaarspel brengen ze de mooiste liedjes ten gehore en bereiken daarmee altijd een gezellige sfeer en het luisterend publiek.

  Wanneer? Donderdag 16 mei 2019
  Waar? Odapark Venray
  Tijd? 20.00u
  Entree? € 12,50. Seizoenpashouders hebben vrij entree.

   

  Foto: Koen Broos

  • Literair


[terug naar de agenda lijst]