LGOG Kring Venray: Zin en onzin over Willibrord

 • ma
  23
  jan

  LGOG Kring Venray: Zin en onzin over Willibrord

  Datum/Tijd: maandag 23 januari 2017 / 19:30 - 21:30 uur
  Locatie: Odeon

  Ook in 2017 organiseert LGOG kring Venray maandelijks een lezing. Op 23 januari staat de lezing in het teken van Willibrord, niet ongekend in de Venrayse wereld. De lezing zal gegeven worden door de heer Ton Spamer. Benieuwd naar het verhaal achter Willibrord? Kom dan naar het Odeon!

  U krijgt prachtige beelden te zien die met het bijbehorende verhaal berusten op de nieuwste onderzoekingen en literatuur. Zo kent de door Willibrord gestichte abdij in Echternach nog altijd de Springprocessie, die van vóór zijn tijd dateert en verwante processies kent in Engeland, Frankrijk en Spanje. Die dansen gaan terug tot de vroege middeleeuwen en daarvan krijgt U filmbeelden te zien. De danspas zelf komen we al tegen bij godsdienstige plechtigheden in het oude Rome. En er is een verband met de vloerlabyrinten in Franse kathedralen.

  Over de spreker
  Ton Spamer studeerde geschiedenis in Utrecht, was jarenlang geschiedenisdocent en van 1986-1994 centraal voorlichter bij Ons Middelbaar Onderwijs te Tilburg. Hij publiceerde over het verleden van zijn woonplaats Deurne en zijn geboorteplaats Rotterdam en geeft lezingen over (kunst-)  historische onderwerpen.

  Wanneer? Maandag 23 januari 2017
  Waar? Odeon, Venray
  Tijd? 19.30u t/m 21.30u
  Entree? Leden: gratis | niet-leden: €2,-

  Klik hier voor meer informatie.

  • Historie/musea
  • Literair


[terug naar de agenda lijst]