LA GABBIA | Odapark

 • zo
  9
  dec

  LA GABBIA | Odapark

  Datum/Tijd: zondag 9 december 2018 - zondag 24 maart 2019 / 00:00 uur
  Locatie: Odapark

  Op zondag 9 december wordt de nieuwe tentoonstelling van het Odapark geopend: La Gabbia. Hierin wordt de heilige Oda vanuit twee nieuwe invalshoeken belicht. De titel verwijst naar het werk La Gabbia (de kooi) van Aurora Meccanica dat dadelijk te zien is in Venray.

  La Gabbia toont een vogelkooi waaruit bezoekers vogels kunnen bevrijden. Aurora Meccanica is een jong kunstenaarscollectief uit Turijn dat zich toelegt op digitale kunst waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het publiek. La Gabbia spiegelt zich in dit jubileumjaar aan Oda, die altijd veel vogels om zich heen had. Bovendien geldt het als een sleutelwerk in het oeuvre van deze kunstenaars waarin telkens een onnavolgbaar spel wordt gespeeld met de wetten van interactie, in de nieuwste technieken.
  Een van de kunstwerken wordt ter plekke opgenomen tijdens de opening op zondag 9 december in het Beeldenbos van 16-19 uur. Een videoregistratie ervan zal daarna onderdeel zijn van de tentoonstelling, maar de lichtperformance zelf op zondag in het park is zeer de moeite waard. Mis het niet.

  FRANCO GORI
  Bijna veertig jaar doet fotograaf Franco Gori verslag van wat er zich in Nederland afspeelt. Soms zijn dat dramatische gebeurtenissen, soms de meest alledaagse. Bekende en onbekende mensen kwamen voor zijn lens. Voor deze tentoonstelling heeft Odapark hem gevraagd een portret te schetsen van ‘de buren’. Dat zijn de zes bewoonsters van het klooster van de Zusters Ursulinen pal naast Odapark die decennia geleden de basis legden voor het kunstinstituut.

  Het is voor het eerst dat de zusters zo letterlijk en prominent in beeld komen. Wekenlang was de fotograaf kind aan huis in het klooster. Soms was hij er een hele middag zonder ook maar een enkele foto te maken. “Doordat ik me kon verdiepen in hun manier van leven, ontstond er een gelaagdheid in de beelden. Hoewel de zes zusters allemaal op leeftijd zijn, zie ik ze als meisjes, meisjes met een enorm gevoelsleven”, aldus Franco Gori

  Wanneer? Zondag 9 december 2018 t/m zondag 24 maart 2019
  Waar? Odapark
  Tijd? Tijdens de openingstijden van het Odapark

  • Beeldend


[terug naar de agenda lijst]