Expositie Boerenleven

 • ma
  20
  mei

  Expositie Boerenleven

  Datum/Tijd: maandag 20 mei 2019 - donderdag 6 juni 2019 / 00:00 uur
  Locatie: Bibliotheek Venray

  Van 20 mei tot en met 6 juni is er een tentoonstelling te zien in de bibliotheek Venray. Deze laat de agrarische geschiedenis van de 20e eeuw in vogelvlucht zien. De omschakeling van graanteelt naar veehouderij, de landbouwmodernisering en ruilverkaveling zijn enkele voorbeelden.

  Foto’s
  De tentoonstelling bestaat uit foto’s afkomstig uit de collecties van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en Zij Actief Limburg. Vijf enthousiaste boerinnen en boerendochters selecteerden uit duizenden foto’s een dertigtal favorieten die de verhalen vertellen over de praktijk van het boerenleven in de twintigste eeuw.

  ‘t Raokeliezer
  Heemkunde Stichting ’t Raokeliezer uit Merselo heeft materiaal in bezit of in bruikleen, zoals kleding en meubilair. Hiermee wordt de presentatie verder aangekleed.

  Rondleidingen
  Op donderdag 23 mei, dinsdag 28 mei en donderdag 6 juni van 13.00 tot 17.00 uur zijn er vrijwilligers van ‘t Raokeliezer aanwezig om een sfeerimpressie te geven van het boerenleven van de 20e eeuw en om uitleg te geven bij de tentoonstelling. De gratis rondleidingen duren telkens 30 minuten.

  Wanneer? Van maandag 20 mei t/m donderdag 6 juni 2019
  Waar? BiblioNu
  Tijd? Tijdens de openingstijden van de BiblioNu

  • Beeldend
  • Evenement
  • Historie/musea


[terug naar de agenda lijst]