Classic meets pop: Eindejaarsconcert Venray’s Mannenkoor

 • za
  17
  dec

  Classic meets pop: Eindejaarsconcert Venray’s Mannenkoor

  Datum/Tijd: zaterdag 17 december 2016 / 19:00 - 23:59 uur
  Locatie: Evenementenhal Venray

  Het uitwijken naar de Evenementenhal in Venray voor het traditionele Eindejaarsconcert van het Venray’s Mannenkoor is uit nood geboren. Door de verbouwing van de Schouwburg in Venray is gezocht naar een nieuwe locatie het koor is bij de Evenementenhal uitgekomen. Een nieuwe locatie biedt ook nieuwe mogelijkheden en daarom staat er nu een éénmalig groots Eindejaarsconcert in de steigers. Projectleider van het EJC René Francken vertelt: “We hebben gezocht naar een artiest die zelf uitstekend kan zingen, en door haar persoonlijkheid het publiek mee kan nemen in de beleving van het evenement. Toen we Kim-Lian van der Meij hiervoor vroegen, reageerde ze direct, en heel positief. Het is voor haar ook een uitdaging om dit samen met het koor te mogen doen.”

  Kim-Lian van der Meij
  Kim-Lian van der Meij is een Nederlandse zangeres, actrice, televisiepresentatrice, musicalster en danseres. Ze was onlangs nog te zien was in het programma RTL Late Night. Daar zong zij samen met Jan Smit het nummer ‘Jij bent daar’, speciaal geschreven voor SOS Kinderdorpen. Tijdens het Eindejaarsconcert brengt ze solo een aantal nummers maar ze treedt natuurlijk ook samen met het mannenkoor op.

  Naast de presentatie door Kim-Lian zorgt de Philips Harmony voor de muzikale uitvoering. Deze harmonie van hoog niveau is een goede bekende van het mannenkoor. Toen de organisatie van het EJC contact opnam, kwam dezelfde dag al hun toezegging retour. “Daaruit blijkt maar weer hoe goed onze samenwerking is”, lacht René Francken. En uiteraard hebben lokale artiesten een plek in het programma gekregen, zoals Blind Beggar.

  De gast mag het zeggen
  De nieuwe locatie biedt mogelijkheden om bij de aanschaf van kaarten te kiezen tussen zitplaatsen of staanplaatsen. Juist omdat het programma en de kaartverkoop gericht zijn op families, van jong tot oud, en op bedrijfsverenigingen of andere verenigingen, vindt de organisatie dat deze keuze geboden moet worden. Bij het bestellen van kaarten op de website van het Venray’s Mannenkoor kan de voorkeur voor zit- of staanplaatsen aangegeven worden.

  Afterparty
  Na het concert vindt er een afterparty plaats die opgeluisterd wordt door de Blue Band uit Leunen: een energieke en sensationele coverband/feestband. Met hun gevarieerde repertoire speelt de Blue Band hits van toen en nu.

  Projectkoor voor niet-leden
  Geen lid van het mannenkoor en toch actief meedoen aan dit concert? Dat kan! Het Venray’s Mannenkoor biedt de gelegenheid in een projectkoor mee te zingen op het grote podium van de Evenementenhal en zodoende de kick van het optreden eens te ervaren. Zonder enige verdere verplichting. Enige zangervaring is niet nodig, maar uiteraard zijn ook geoefende zangers welkom deel te nemen aan dit eenmalig samengestelde projectkoor. Speciaal voor dit projectkoor heeft dirigent Anton Kropivšek een medley van hits van The Beatles gearrangeerd. Vanzelfsprekend zullen in het voortraject een aantal repetities worden gehouden. Tijdens hun optreden wordt het projectkoor natuurlijk ondersteund door het Venray’s Mannenkoor.

   

  • Evenement
  • Muziek


[terug naar de agenda lijst]