In november exposeert Marianne Bouten-Schrooten in de bibliotheek Venray.  Marianne, woonachtig in Horst is in de jaren zeventig begonnen met tekenen.
Vanaf 1980 tot 1996 kreeg ze les van schilder, graficus Toon van de Ven, als lid van teken- en schilderclub “het Brouwershuis” in Broekhuizen. Daarnaast heeft ze verschillende cursussen, workshops en schilderweken gevolgd.

Haar werken waren de eerste twintig jaar vooral realistisch. Tegenwoordig is ze zich gaan verdiepen in andere technieken. De schilderen zijn meer abstract en kleurrijker van toon. Marianne heeft verschillende materialen uitgeprobeerd,  zoals potlood, conté, inkt, bister, olieverf en acrylverf. Marianne is verbonden aan het Hobby-Gilde in Horst waar ze teken- en schilderles geeft en workshops aan belangstellenden. Haar werken zijn tijdens de openingstijden van de bibliotheek te zien. Kijk voor meer informatie op www.mariannebouten.exto.nl

Geef een reactie