Vanaf vrijdag 5 april t/m zaterdag 11 mei 2019 kun je genieten van een nieuwe expositie in de Pop Up Galerie aan het Kapelaanspad 38. Dit keer kun je de beelden en schilderijen bewonderen van Rein van Vucht en Mieke Koenen. Je bent van harte uitgenodigd voor de officiële opening op zaterdag 6 april om 15.00u.            

Na de succesvolle expositie van kunstenaarsechtpaar Safia Boulghalgh en Frank Schijven, exposeren nu twee Nijmeegse kunstenaars in de Pop Up Galerie. Na jaren niet geëxposeerd te hebben, heeft Rein van Vucht de stoute schoenen aangetrokken en laat hij samen met Mieke Koenen zijn kunstwerken zien in de galerie.

‘Mijn werk komt op verschillende manieren tot stand. De ene keer met een vooropgezet plan. De andere keer bepaalt het materiaal de uiteindelijke vorm. In mijn werk maakt ik gebruik van afwisselende materialen met ieder hun specifieke eigenschappen zoals metaal, steen, hout en brons. De hoofdthema’s van waaruit mijn beelden ontstaan, zijn voertuigen, vogels en insecten. De beelden zijn een evenwicht tussen lijnenspel en massa waarbij beweging en ritme terugkerende elementen zijn’, aldus Van Vucht. Naast de beelden van Van Vucht focust Koenen zich op schilderijen. Schilderijen van blote mensen. ‘Alles wat ik te zeggen heb, kan ik hierin kwijt. Ik ben echter niet op zoek naar ideaalbeelden: het gaat mij om de gewone mens. Mensen zoals jij en ik’, licht Koenen toe.

Ben je benieuwd geworden door bovenstaande informatie? De galerie is geopend op vrijdagen van 13.00- 17.00u en op zaterdagen van 13.00-16.00u. Loop gerust binnen en laat je verrassen!

Geef een reactie