Cultura Venray: ook voor het primair onderwijs in Venray!

Wat begon als opdracht om het bestaande aanbod voor basisscholen ‘Muziek In de Klas’, ontwikkeld door Kunstencentrum Jerusalem (hierna KCJ), door te laten starten na het afscheid van het KCJ, is gegroeid tot een doorontwikkeling naar ‘Cultuur In de Klas’ (CIK). In 2017 is er veel gesproken en gedacht over deze doorontwikkeling, maar in 2018 is het de bedoeling dat de kinderschoentjes daadwerkelijk stapjes gaan leren zetten.

Met vier enthousiaste basisscholen zijn we begonnen aan een pilot. Tijdens deze pilot zullen een aantal ontwikkelde leerlijnen uitgetest gaan worden in de praktijk. Verder is het de bedoeling om tijdens deze pilotperiode verder te bouwen aan het netwerk, om in het volgende schooljaar samen met de regionale cultuuraanbieders en culturele instellingen beslagen ten ijs te komen. Ben jij cultuur aanbieder én ben je geïnteresseerd om mee te bouwen aan- of mee te denken over-  ‘Cultuur In de Klas’ of wil je graag meer weten hierover? Neem dan vrijblijvend contact op met Sanne via sanne@culturavenray.nl.

Reacties (4)

Lucia Knops

jan 13, 2018 at 7:43 AM

Ik wil wel meedenken over een cultuuraanbod in de klas.
Ik ben kunstenaar en schilder de mens/portretten in olieverf.
Ik geef in eigen atelier schilderles.

Reply

Marianne Manders

jan 13, 2018 at 4:15 PM

Hoi, Sanne
Ik wil reageren op het stukje over de nieuwe pilot CIK.
Erg leuk initiatief, op de BS van Oostrum ben ik ook al enige jaren bezig met dit soort projecten dit vanuit Muziek Vereniging SMT.
Het heeft even nodig maar het begint zijn vruchten af te werpen.
En steeds leer ik weer bij en stel ik weer bij van al de mensen om mij heen die hier aan meedoen of van de zij lijn toe kijken.
Ik wil wel mee denken in deze projecten en mijn ervaringen delen.
Groet,
Marianne Manders

Reply

Marloes Kempkens

jan 15, 2018 at 10:13 AM

Hoi Lucia,

Leuk! Ik laat Sanne contact met je opnemen.

Mvg. Marloes | Cultura Venray

Reply

Marloes Kempkens

jan 15, 2018 at 10:14 AM

Hoi Marianne,

Leuk! Ik laat Sanne even contact met je opnemen.

Mvg. Marloes | Cultura Venray

Reply

Geef een reactie