Na de goedkeuring vanuit de gemeente Venray voor het plan Cultuur in de Klas, is er al veel werk verricht. Verschillende gesprekken met aanbieders en basisscholen hebben plaatsgevonden, dit heeft geleid tot de richting waarmee we van start gaan. In het voorjaar van 2018 start het pilotproject met max. 4 scholen. Deze keuze is gemaakt op basis van diverse inzichten en mogelijkheden van bijv. de cultuurcoördinatoren, en de inbreng van alle betrokkenen.

We hebben gekeken naar een divers aanbod, maar ook naar zinvolle administratiemogelijkheden voor zowel de scholen als de aanbieders. Dit begint concrete vormen aan te nemen, én dat ziet er goed uit. Samen met ons team kunnen we in januari op gaan starten met de pilot-scholen. Gedurende de evaluatie/pilotperiode zullen we ons aanbod nog beter kunnen aanpassen aan de echte wens van de school én aan het oorspronkelijke doel: cultuur breder inzetten in het onderwijs en een doorlopende leerlijn creëren om op deze manier cultuur binnen het onderwijs zo duurzaam mogelijk te verankeren.

Wil je meer informatie over Cultuur in de Klas? Neem dan contact op met Sanne via sanne@culturavenray.nl of via 06-44013118

Reacties (2)

Jac de Cock

nov 07, 2017 at 3:06 PM

Graag zou ik willen weten of het vlechten met wilgentenen opgenomen is in het schoolproject van het jaar 2018

Reply

Marloes Kempkens

nov 13, 2017 at 2:24 PM

Hoi Jac,

De invulling van Cultuur in de Klas zal gaandeweg de pilot vormgeven.
Tegen die tijd zal ook het vlechten met wilgentenen meegenomen worden.

Mvg. Marloes | namens Cultura Venray

Reply

Geef een reactie